6.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Novi skandal u KB Dubrava: Iz bolnice otpustili COVID pozitivnu nepokretnu ženu...

Novi skandal u KB Dubrava: Iz bolnice otpustili COVID pozitivnu nepokretnu ženu od 83 godine!

I uz to – novi prosvjed liječnika i drugog medicinskog osoblja Kliničke bolnice Dubrava. Točno u podne djelatnici su ministru Berošu poručili da preispita odluku o tome da njihova ustanova postaje isključivo COVID centar. On im je ubrzo odgovorio, a u našu redakciju stigla je još jedna nevjerojatna priča iz te ustanove.

Dubrava – srce odbrane od Covida 19. No ona to ne želi biti. Zaposlenici kažu- liječit će zaražene, ali ne žele da cijela bolnica bude Covid bolnica. Na taj su način, rekli su na prosvjedu, covid bolesnici stavljeni u poziciju bolesnika drugog reda.

Bolnica koja se, osim s koronavirusom, bori i sa skandalima, noćas je otpustila i covid pozitivnu nepokretnu ženu u dobi od 83 godine. I to ne zdravu. Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa. Pacijentica je kao posljedicu koronavirusa dobila moždani udar te je potpuno dezorijentirana. Obitelj se pita prazne li se kreveti za mlađe dok se starije pušta kući da umru.

“To bi bio veliki stručni propust… Nitko se ne otpušta prije nego to kliničko stanje ne dozvoljava”, kaže Beroš.

Nakon detaljnijih informacija, iz ministarstva smo dobili odgovor da su upoznati sa slučajem te da je zatraženo žurno očitovanje KB Dubrava. Čini se da sustav prilično popušta pod pritiskom situacija. No, ministar uvjerava – stanje nije takvo.

“Ja nemam dojam da je sustav krahirao. Ako se to desi ja ću podnijet ostavku”, kazao je Vili Beroš, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike