Maradona u bolnici: Argentinac neće jesti, bori se s depresijom?

Diego Maradona iz još uvijek nepoznatih zdravstvenih razloga završio je u ponedjeljak u bolnici u La Plati, gradu 40 kilometara udaljenom od Buenos Airesa.

Samo tri dana nakon što je proslavio 60. rođendan, Maradona se, prema izvještajima argentinskih medija, osjećao slabo i loše, a navodno je to povezano s lošim mentalnim stanjem, odnosno s depresijom.

– Ostat će na promatranju sljedeća tri dana. Psihički nije dobro i to onda utječe i na njegovo fizičko stanje. On treba pomoć i moramo mu pomoći – rekao je njegov liječnik Leopoldo Luque.

Maradona posljednjih dana navodno nije htio ni jesti, a baš na rođendan već na poluvremenu otišao je s utakmice svoje Gimnasije protiv Patronata, što je potaknulo sumnju oko njegovog stanja.

– Nema energije, a rođendan je utjecao na njegovo stanje. No nema panike – dodao je Luque.

Već je više puta boravio u bolnicama. Početkom prošle godine završio je na operaciji kojom je zaustavljeno unutarnje krvarenje u želucu, što ga je prouzročila hijatalna hernija, poznatija kao kila na želucu.

Također, prije malo više od 15 godina zbog kokaina je imao ozbiljnih srčanih i respiratornih problema, a 2007. godine u Buenos Airesu se liječio od ovisnosti o alkoholu, pišu 24sata.

Facebook Komentari