Devet razloga zašto tete imaju posebnu ulogu u dječjim životima

Foto: Unsplash

Moderne obitelji imaju kompleksnije uloge nego što su postojale u prošlosti. Zato su tete počele igrati posebnu ulogu u dječjim životima i u podizanju djece. Više nisu samo rodbina, nego imaju veliku ulogu i jedinstven poziv. Tetka daje neprocjenjivu ljubav svojim nećacima.

Roditelji podučavaju i savjetuju svoju djecu, baka i djed ih razmaze, a tete nude sve to u jednom. Dijete je uvijek sretnije ako ima tetu koja ga voli i pazi i koja pozitivno utječe na njegov život. Što sve rade tete u dječjim životima:

1. Nikad ne propuštaju važne događaje Teta će uvijek biti uz svoga nećaka ili nećakinju kada slavi rođendan, maturu ili završetak školske godine. Neće propustiti ni jedan događaj bez obzira koliko truda morala uložiti. Možda će uzeti slobodan dan na poslu, doći iz drugog grada ili potpuno promijeniti svoje planove.

2. Uvijek nude drukčiji pogled na život Teta ima više strpljenja od roditelja i ima drukčiji pogled na život. Može pružiti ruku nećaku ili nećakinji kad god mu je potrebna pomoć i ponuditi neki mudar savjet i razumijevanje.

3. Uvijek je tu da ponudi ljubav i pažnju Tete vole dijeliti zagrljaje i ljubav djeci. Grljenje s nećacima je fantastičan osjećaj i čini tu vezu posebnom i jakom.

4. Uvijek su tu kad djeca imaju probleme Kada nećak ili nećakinja trebaju savjete ili smjernice, tete su uvijek spremne pomoći, osobito kada je u pitanju problem koji djeci nije lako dijeliti s roditeljima. Uvijek će poslušati dijete.

5. Djecu uče životne vrijednosti Tete se ponekad ponašaju poput roditelja. Učit će djecu pravim vrijednostima, što je dobro, a što loše. Što je jedna od glavnih uloga u životu.

6. Čuvaju i paze na dijete kad je potrebno Tete vole provoditi vrijeme sa svojim nećacima i nećakinjama i jedva čekaju da provedu vrijeme kada su roditelji zauzeti. Najbolja stvar je što uživaju u igranju, zabavi i grljenju.

7. Nikad se ne ljute na nećaka ili nećakinju Tete su uglavnom nježne i opuštenije od roditelj pa čak i mnogo nježnije kada trebaju ispraviti loše djetetovo ponašanje. Rijetko kada povisuju glas ili se ljute, a uvijek čuju što djeca kažu i igraju se s njima.

8. Sretne su kad imaju što više nećaka ili nećakinja Kada se rodi novo dijete u obitelji, teta se osjeća ponosno, sretno i jedinstveno, bez obzira koliki je broj djece. Teta će uvijek biti sretna što će moći voljeti još jedno dijete i igrati se njim. Veza između nje i djeteta uvijek će biti snažna jer će provesti puno lijepih trenutaka zajedno.

9. Nikad neće propustiti priliku da provede vrijeme s djecom Ponekad su tete toliko sretne jer imaju puno zajedničkih stvari sa svojim nećacima i nećakinjama. Vode ih na različita mjesta i idu na razne događaje. Muzeji, koncerti, festivali – sve su to uspomene koje će dijete zauvijek nositi sa sobom, pišu 24sata.

Facebook Komentari