VIDEO Strašan terorizam potresao je Beč, traži se još jedan napadač, ministar poručio roditeljima da ne vode djecu u školu

Austrijska policija pokrenula je veliku operaciju u Beču nakon izvještaja o pucnjavi u blizini sinagoge u Seitenstettengasseu. Policija je izvijestila da se na šest mjesta pucalo. Neki austrijski mediji izvještavaju o sedam smrtno stradalih i 15 i više ozlijeđenih.

A policija zasad potvrđuje vijest o jednom ranjenom policajcu, dvije poginule osobe i više ranjenih građana.

U ovom trenutku još je jedan napadač u bijegu, rekao je ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji koja je počela iza 1 sat.

Nastava u utorak neće biti obavezna u Beču, rekao je i poručio roditeljima da djeca mogu ostati kod kuće. U utorak se 350.000 učenika trebalo vratiti u škole nakon praznika. Ponovio je i da građani trebaju ostati kod kuće.

– Ovo je najteži dan za Austriji u mnogo godina. Nekoliko je ozlijeđenih, nekoliko mrtvih – rekao je i dodao:

– Tko god napada jednog od nas – napada sve nas, prenose 24sata.

Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se ljudi pokušavaju sakriti dok se u pozadini čuju pucnji.

Novine Kurier izvještavale su tijekom napada o sedam mrtvih i više ozlijeđenih.

Screenshot: Terorist u Beču

Od prolaznika se tražio povratak u barove u cijelom središtu grada. Jedan od počinitelja je u bijegu. Oko 21:15 sati dogodila se eksplozija, piše Kurier. Drugi mediji javljaju da se vjerojatno jedan terorist raznio bombom.

Pozadina napada je zasad nepoznata. U nekoliko medija prvotno se pisalo o mogućem napadu na obližnju sinagogu u Seitenstettengasseu. Oskar Deutsch, predsjednik Israelitische Kultusgemeinde, u razgovoru s Kurierom rekao je da žrtve nisu iz židovske zajednice.

VIDEO, FOTO Užas u centru Beča, teroristički napad na šest mjesta ima ubijenih i ranjenih, traga se za napadačem

Facebook Komentari