VIDEO Obljetnica SDP-a, Grbin: Ne smijemo bježati od toga da smo u ovih 30 godina neke stvari mogli i morali bolje

Svečana sjednica Predsjedništva povodom 30 godina SDP-a.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin čestitao je okupljenima obljetnicu i ispričao kako je stranka rasla od svojih početaka i pridonio da Hrvatska bude bolja.

Zahvalio je svim članovima, ali posebno Ivici Račanu, Zoranu Milanoviću i Davoru Bernardiću, svojim prethodnicima, koji su doprinijeli da SDP bude ono što je.

“Prije 20 godina SDP je bila stranka koja je Hrvatsku izvukla iz međunarodne izolacije”, rekao je i dodao kako je SDP dva puta Hrvartsku izvlačio iz krize. Dodao je da se uvijek bore za solidarnost i ravnopravnost.

“Ne smijemo bježati od toga da smo u ovih 30 godina neke stvari mogli i morali bolje”, kaže Grbin. “Nažalost nismo učinili sve da zaštitimo one koje se u našem društvu percipira kako slabije ili drugačije”, ističe predsjednik te dodaje kako se te stvari moraju priznati kako bi se ispravile.

Ističe kako se SDP mora usmjeriti na sadašnjost i potrebe društva.

Prije svečane sjednice Vojko Obersnel novinarima je kazao kako “živimo u razdoblju kada se bezočna prevara s odeđenim zakonima pokušava predstaviti kao decentralizacija Hrvatske. Nismo to zaslužili nakon 20 godina”.

Obersnel dodaje kako se na prošlim izborima pokazalo da SDP ima svoje biračko tijelo unatoč problemima te je vrijeme da stranka pokaže dosljednost u politici. Uoči lokalnih izbora kaže kako nema ništa protiv toga da SDP podrži nestranačke kandidate s čvrstim načelima.

Izaslanstvo SDP-a je prije svečane sjednice položilo cvijeće i zapalilo svijeće na grobu prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana, te na grobu Borisa Šprema, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari