Užas kod Udbine prouzročio policajac: Usmrtio sebe i još dvojicu; Prometni stručnjak krivi i državu

U teškoj prometnoj nesreći u mjestu Jošani poginule su tri osobe. Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović dala je naloge za obdukcije koje će se provesti u srijedu u Zadru.

Trojica muškaraca poginula su u prometnoj nesreći oko 6:30 u mjestu Jošani kod Udbine, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

20-godišnji vozač, policijski vježbenik iz Udbine, vozio je automobil gospićke registracijske oznake, iz smjera Udbine u smjeru Korenice. Zbog za sada neutvrđenog razloga u blagom lijevom zavoju automobilom je prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil gospićke registracijske oznake.

Njim je upravljao 42-godišnjak iz Korenice, a na mjestu suvozača bio je 50-godišnjak iz Pećana. Njih dvojica išla su na posao u pilanu kod Udbine, koja je udaljena oko 3,5 kilometara.

20-godišnji vozač osobnog automobila je pri prelasku u suprotnu prometnu traku prednjim dijelom automobila udario u prednji dio nailazećeg osobnog automobila, uslijed čega su sva tri sudionika prometne nesreće poginula na mjestu prometne nesreće.

“Dala sam naloge za provođenje obdukcije, bit će obdukcija sutra u Zadru”, kazala je Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović.

“Da su oba imala sustav autonomnog kočenja, nesreća se izvjesno ne bi ni dogodila. Velik je i nerazumljiv problem to da takva vozila država penalizira, nego ih upućuje da kupuju loša vozila koja nemaju sustave sigurnosti, da ginu na cesti”, rekao je prometni stručnjak Željko Marušić, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari