13 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Neslužbeno se doznaje: Interliber se ipak neće održati, nakladnici pripremaju akciju u...

Neslužbeno se doznaje: Interliber se ipak neće održati, nakladnici pripremaju akciju u duhu sajma

Iako je najavljivano da će se ovogodišnji Interliber održati u terminu od 10. do 15. studenog, čini se da ga u 2020. ipak neće biti. Iako službena potvrda nije još došla, ni iz Velesajma ni iz Zajednice nakladnika i knjižara, doznaje se da se još uvijek čeka očitovanje Stožera civilne zaštite, koje će najvjerojatnije biti negativno. Službena obavijest o otkazivanju najvećeg hrvatskog književnog sajma trebala bi izaći u javnost danas ili sutra tijekom dana.

U planu je bilo da se ovogodišnji Interliber proširi na još jedan paviljon, 7a, te da se poveća broj ulaza i izlaza iz svakog paviljona. Posjetitelje se trebalo registrirati covid-19 upitnicima, a planiralo se da im se na ulazu mjeri temperatura. Cijeli bi prostor bio ispunjen mehaničkim barijerama koje bi određivale smjer kretanja, a na ulazu bi bili postavljeni i mjerači broja ljudi koji se trenutno nalaze u paviljonu

Da Interlibera neće biti prvi puta od 1977. godine, kada je osnovan, objavili su i na Facebook stranici izdavačke kuće Profil. “Moramo li govoriti da će nam nedostajati uzbuđenje susreta s čitateljima, pogled na toliko novih naslova na jednome mjestu, šušur, prelistavanje, miris novih knjiga…,” napisali su na Profilu.

Iako se Interliber neće održati na zagrebačkom Velesajmu u obliku kojeg znamo, doznaje se i to da nakladnici ipak organizirano pripremaju akciju u duhu ovog sajma, te da će ljubiteljima književnosti svejedno nuditi prigodne popuste i prezentirati svoja nova izdanja kako to inače rade u 5. i 6. paviljonu Velesajma. Neki od njih, poput Frakture i Oceanmora, su već i prije govora o otkazivanju najavili da će ove godine preskočiti izlaganje na Velesajmu te pozvali čitatelje da ih posjete u njihovom prostoru u gradu, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike