24.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Macron osudio napad: Ovo je naša Europa, neprijatelji trebaju znati s kim...

Macron osudio napad: Ovo je naša Europa, neprijatelji trebaju znati s kim imaju posla

travičan teroristički napad dogodio se u Beču.

Prema prvim informacijama koje je objavila bečka policija, cijeli incident počeo je oko 20 sati te je bilo nekoliko napadača naoružanih puškama, a napad se odvijao na šest lokacija. Mrtvih ima više, a točna brojka još je nepoznata.

Ovaj napad dogodio se tek nekoliko dana nakon što su Francusku potresli teroristički napadi. Francuski predsjednik Emmanuel Macron oštro je osudio napad kao i ranije one u njegovoj zemlji:

– Mi, Francuzi, dijelimo šok i tugu austrijskog naroda koje je večeras pogodio napad u srcu glavnog grada, Beča. Nakon Francuske, napadnuta je prijateljska država. Ovo je naša Europa. Naši neprijatelji trebaju znati s kime imaju posla. Nećemo popustiti – napisao je Macron.

Iz njemačke vlade poručili su kako se ne smijemo prepustiti mržnji, a šef Europske komisije osudio je napad u Beču i nazvao ga ‘kukavičkim’.

Oglasio se i bečki gradonačelnik te poručio građanima – ostanite kod kuće.

– Informaciju smo primili užasnuti. Ove slike su šokantne i zatekle su nas. Policijska operacija i dalje traje. Molim vas, ostanite kod kuće i budite smireni, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike