Grdovića opet uhitila policija: Pijan i bos vrijeđao je Brankicu

Pjevača Mladena Grdovića (61) opet je uhitila policija zbog nasilja nad bivšom suprugom Brankicom (49) s kojom se službeno razveo u kolovozu nakon 22 godine braka, piše Zadarski.hr.

Zadranin nije zadovoljan krahom turbulentnog braka pa je isprovociran time 29. listopada, u alkoholiziranom stanju i bez cipela, došao na adresu bivše supruge gdje je joj je upućivao pogrdne riječi, piše Zadarski.hr. Policija ga je ubrzo uhitila, te ga je nakon otrježnjenja, 31. listopada, uz optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji privela na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Tamo mu je određena mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi.

Još 13. svibnja Grdoviću je određena mjera opreza zabrane približavanja na udaljenost manjoj od 30 metara, uspostavljanja i održavanja veze s Brankicom sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.

Brankica i Grdović u braku su bili 22 godine. Vjenčali su se 1998. godine u Las Vegasu, a prije toga su osam godina bili u izvanbračnoj zajednici. Njihov odnos je bio prepun turbulencija, odnosno pjevač je više puta radio ekscese koji su Brankici u konačnici dojadili pa je podnijela zahtjev za rastavom.

Kako Grdović cijelo vrijeme pravi ekscese, zamolilo se odvjetnike da objasne zašto Mladen nije u zatvoru ili pak na liječenju.

– O psihijatrijskom liječenju odlučuje isključivo sud. Prilikom odlučivanja je li netko kriv ili ne, donosi se odluka i o mjeri opreza. Odlučuje se o tome je li potrebno liječenje od određenih ovisnosti. Tanka je linija između prekršajnog i kaznenog djela. Koliko znam, u Grdovićevu slučaju policija stalno ide na prekršaj. Zbog učestalosti Grdovićevih izgreda, po meni, postoje određeni elementi koji bi se mogli podvesti pod kazneno djelo. Zašto policija to ne radi, ne mogu ulaziti u to. Vidim da se Grdovićevi izgredi ponavljaju, odnosno da su poprimili mjere ugroze drugih osoba – rekao je ugledni splitski odvjetnik, prenose 24sata.

Facebook Komentari