33.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Goran Bare traži posao: Ako netko treba kopača krumpira, trgovca ili konobara,...

Goran Bare traži posao: Ako netko treba kopača krumpira, trgovca ili konobara, nek‘ mi se javi

Goran Bare & Majke novi studijski album početkom ljeta najavili su pjesmom “Rođen za suze”, zatim su nedavno predstavili spot i pjesmu “Noćas prelazim rijeku”, a Bare je u intervjuu za RTL-ov Exkluziv rekao kako razlog za rad nije uvijek samo zarada.

– Treba pokazati ljudima da radiš. Svi su se ulijenili jer nema zarade. Pokušali smo malo pokrenuti rock and roll scenu – izjavio je. No on se očito nije ulijenio – bio je produktivan u karanteni i radio na albumu, ali to mu ekonomski nije puno pomoglo. Zbog situacije s pandemijom i odgode većine koncerata doveden je na rub egzistencije.

– Volio bih da me netko zaposli, ako netko treba DJ-a na radiju ili kopača krumpira. Ili prodavača, jer ja imam trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit također, tako da mogu biti i konobar. Ja sam čovjek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije, ako netko treba radnika, neka me nazove – rekao je Goran Bare.

Ljute ga dvostruka mjerila prilikom donošenja epidemioloških mjera i volio bi da i dalje može nastupati.

– Ako se u crkvama može naći dvije tisuće ljudi, ja ne znam zašto se ne bi mogli naći i na koncertu. Vjerojatno zato što nas čuva Nečastivi, a njih čuva Bog – govori glazbenik, a prenosi Slobodna Dalmacija

Ispričao je i kako sprema novu suradnju s Alkom Vuicom: “Ona je jako, jako dobar tekstopisac. Ono što je profesionalno radila, to je nula za ono što radi kod kuće za sebe. To bi moglo zaista biti moćno i rekao sam – zašto ne”.

Ova suradnja možda nekima dođe kao iznenađenje, ali Bare voli raznovrsnu glazbu i sluša različite žanrove, važno mu je samo da je muzika dobra.

– Slušam svaku glazbu koja u sebi nosi nekakvu dušu, koja ima plamen u sebi. Dokle god vatra gori, živi smo, a kad se ugasi – gotovo. Tako da sad slušam flamenco, volim i francuske šansone, volim zapravo sve što je dobro – kaže.

Pjevač je imao buran i težak život, a jedan od najvećih padova bio mu je gubitak prve supruge Mirjane nakon čije smrti se nekoliko puta zaljubljivao, ali nikad nije potrajalo. Sad za sebe kaže da je sam i da živi u celibatu, prenosi Jutranji.

Najnovije

Još iz rubrike