VIDEO Tisuće ljubilo Amfilohijevo tijelo – leglo zaraze, liječnica: Suprug moje prijateljice je u plastičnoj vreći iznijet

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se u subotu predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg mitropolita Amfilohija, ocjenjujući da je obred, u kojem je tisuće ljudi ljubilo njegovo tijelo leglo zaraze.

Naime, veliki broj građana okupio se u subotu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja da dočeka posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija, i u mimohodu oda posljednju počast, javlja Radio Slobodna Europa.

“Ne znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obavezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsjednik NKT”, navodi se u obraćanju Pavličić. Doktorica smatra da svatko treba biti pokopan po jednakim pravilima. “Suprug moje prijateljice je u plastičnoj vreći iznijet iz KCCG i imala je 15 minuta da se oprosti ona i dvoje djece od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli da vide svoje dijete”, naglasila je Pavličić.

Amfilohije će biti pokopan danas nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej, a na sprovod stiže i Aleksandar Vučić.

Tko je bio Amfilohije: Vodeći zagovornik memorandumsko-miloševićevske politike; Crnogorci su “komunistički nakot ili kopilad”; Pjevao deseterce napadačima na Dubrovnik

Đoković kaže da je izgubio meč jer je umro Amfilohije, ideolog prosrpskih snaga u Crnoj Gori

Facebook Komentari