Prepirka oko polaganja vijenaca se nastavlja, reagirao MORH, pa opet Pantovčak

Nastavljaju se prijepori Ureda predsjednika i MORH-a oko polaganja zajedničkog vijenaca na Mirogoju.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića danas su poslali priopćenje u kojem su ustvrdili kako postoji pisana odluka ministra obrane Marija Banožića da se za blagdan Svih svetih zajednički polažu vijenci.

Objavili su i dokumente kako bi potkrijepili tvrdnju da su vijence trebali zajedno položiti predsjednik Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik Vlade.

Nešto kasnije stiglo je priopćenje iz MORH-a. Naveli su kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije usuglašen niti služben.

Iz MORH-a ističu kako se “zadaća Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane vezano za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske odnosi samo na dio koji se odnosi na organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova, a ne na određivanje datuma i satnice polaganja vijenaca i paljenja svijeća”.

Na to opet reagirali iz Milanovićeva ureda.

“Eto, nakon što je suočen sa činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe. Svoj posao svodi na ‘organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova’. Što, očito, i nije daleko od istine.

A zapovijed načelnika Glavnog stožera OSRH krajnje neprimjereno pokušava proglasiti ‘radnom i internom’. Što jest definitivno miljama daleko od istine, jer je načelnik GS jedini u ovoj priči pošteno odradio svoj posao. Po pravilima službe. Nakon svega, ostaje nam jedino zapitati: da li je program svečanog polaganja vijenaca ministar pripremao za Božić i Novu godinu? U slučaju da bude potrebno, kako kaže”, kažu u Uredu, prenosi dnevnik.hr.

Milanovićev ured nastavlja žestoku polemiku: Ovi dokumenti demantiraju ministra obrane

Facebook Komentari