FOTO, VIDEO I Vučić na pokopu velikosrpskog ideologa Amfilohija; U kriptu stavljena i zemlja iz Jasenovca…

U kripti hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici danas je pokopan mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Kripta u kojoj su posmrtni ostaci mitropolita Amfilohija posuta je, po njegovoj želji, zemljom iz Jasenovca, s Kosova i Metohije i Crne Gore, a njegov grob prekriven pločom, također onako kako je želio, piše Blic.

– Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko – primorski egzarh Sveštenog trona Pećkog 1938 – 2020, na tronu mitropolita zetskih crnogorsko – primorskih 1990 – 2020 – piše na ploči.

Mitropolit Amfilohije preminuo je u petak, 30. listopada 2020. godine, a pokopan je danas u Podgorici.

Od mitropolita su se oprostile na tisuće građana, koji su mu jučer, pa sve do danas, u mimohodu odavali posljednju počast.

Dužnosnici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, mandatar u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić, predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, brojni zastupnici parlamentarne većine i osobe iz javnog i društvenog života Srbije i Crne Gore, bili su na sprovodu Amfilohiju ali ne i predsjednik Milo Đukanović.

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se u subotu predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg mitropolita Amfilohija, ocjenjujući da je obred, u kojem je tisuće ljudi ljubilo njegovo tijelo leglo zaraze.

Amfilohije je bio vodeći zagovornik memorandumsko-miloševićevske politike, poznat po izjavi da su Crnogorci “komunistički nakot ili kopilad”, a, uz česta primanja i potporu četnicima i velikosrbima, primjerice pjevao je deseterce napadačima na Dubrovnik.

Tko je bio Amfilohije: Vodeći zagovornik memorandumsko-miloševićevske politike; Crnogorci su “komunistički nakot ili kopilad”; Pjevao deseterce napadačima na Dubrovnik

VIDEO Tisuće ljubilo Amfilohijevo tijelo – leglo zaraze, liječnica: Suprug moje prijateljice je u plastičnoj vreći iznijet

Facebook Komentari