Virus stigao i na nedostižni Vis: Zatvoren je dječji vrtić, a testira se sve štićenike doma za starije

Koronavirus stigao je i na otok Vis. Tom prilikom gradonačelnik Ivo Radica obratio se sugrađanima i predstavio poduzete mjere:

– Nažalost, korona je došla do nas. Zasad imamo dva pozitivna slučaja, a obavlja se još testiranja. Stožer civilne zaštite grada Visa zatvorio je dječji vrtić iz preventivnih razloga. U osnovnoj školi prvi, četvrti i peti razred u petak nisu imali nastave, a kao što znate, u ponedjeljak i utorak su praznici, tako da ćemo vidjeti što će se događati u sljedećih par dana – kazao je Radica.

To ne znači da je virus u vrtiću – zatvoren je samo iz predostrožnosti. Nitko od djelatnika i korisnika nema simptome koronavirusa.

U postupku je, dodaje, testiranje starijih i nemoćnih stanovnika iz viškog doma. Ustanova može primiti do 80 osoba.

– Ako budemo odgovorni i pridržavamo se propisanih epidemioloških mjera, moći ćemo je zaustaviti da se ne proširi dalje. Slikovito, to je kad se dogodi jedan mali požar i uzmete gumu i sić vode, pa ga ugasimo. Nemojmo dozvoliti da mora doći kanader gasiti taj požar. Strpimo se tjedan, dva dana da vidimo što će se dogoditi i molim vas, budimo svi odgovorni – poručio je gradonačelnik.

Uskoro bi se trebali znati podaci Stožera za jučerašnji dan.

Ovo su prvi slučajevi zaraze na otoku Visu. Ni u turističkoj sezoni nije bilo evidentiranih oboljelih osoba, a prema procijeni samih stanovnika otoka s kojima smo ovo ljeto imali prilike razgovarati, gostiju je bilo otprilike 30 posto manje nego prijašnjih godina, dok se u samoj špici sezone teško moglo pronaći smještaj, pišu 24sata.

Facebook Komentari