30.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mučio podstanara u stanu: Zbog psa ga rezao nožem i prijetio

Mučio podstanara u stanu: Zbog psa ga rezao nožem i prijetio

Ivan Đurić (39), poznatiji kao Naci Đuro ili Đuro Baraba, do proljeća iduće godine bit će iza rešetaka glinske kaznionice kamo je upućen na odsluženje kazne nakon što je lani u stanu na Savici zatočio podstanara, prijetio mu smrću, tjerao ga da napiše oproštajno pismo te mu na prsima nožem urezao riječ “SMEČE”, javlja Jutarnji list.

Općinski kazneni sud u Zagrebu ga je zbog protupravnog oduzimanja slobode i prijetnji osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu prema kojoj je u zatvoru trebao provesti 10 mjeseci, a 13 mjeseci na trogodišnjem uvjetu, međutim splitski Županijski sud je presudu preinačio osudivši Đurića na 19 mjeseci bezuvjetnog zatvora. Paralelno s time, tri godine se mora liječiti od ovisnosti o drogama.

Đurić se na sudu branio da je bio ljut na podstanara, jer je bez njegovog znanja i odobrenja u sobi ostavio psa.

– Izmet i mokraća bili su posvuda. Pokušao sam s njim stupiti u kontakt, a kad se vratio u stan, izgubio sam kontrolu. Svašta sam mu rekao, možda i prijetio ubojstvom – rekao je na sudu.

Podstanar je pak na sudu ispričao drukčiju priču, te naveo kako je Đurića obavijestio da ide na put i zamolio ga da mu pričuva psa, na što je Đurić pristao. Samo dan kasnije mu je počeo slati poruke s uvredama, a kada se vratio s putovanja, Đurić ga je dočekao s nožem u rukama, izudarao ga i rezao po tijelu.

– Pitao me želim li da me muči nožem ili da me ranjava pištoljem. U sobi je pas bio zatvoren, sve je bilo zasrano i usmrđeno. Pribio me na štok, kidao mi odjeću, majicu rasparao nožem – ispričao je podstanar, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike