12.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Virus mu je uništio vid i plućno krilo, opet uči i hodati:...

Virus mu je uništio vid i plućno krilo, opet uči i hodati: HZZO mu ne želi pokriti rehabilitaciju

Posljedice korona virusa bile su kobne za Zagrepčanina Nikolu Kovačevića (46) koji je bio čak 38 dana u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Prvo mu je trebao kisik, onda respirator, a bolest ga je toliko ‘pokosila’ da je mislio da će umrijeti, prenose 24sata.

– U trenu prođu slike, prođe obitelj. Neke stvari koje trebamo obavit, a nismo. I na kraju se pitate jel’ to to. Dal’ je s 46 godina došlo do prekida filma i razilaženja? A da još nisam nikoga zagrlio – ispričao je Nikola za RTL Danas.

Nakon dva tjedna bivanja na respiratoru Nikola se probudio, a još narednih tjedan dana ničeg se ne sjeća. Zbog dugog ležanja dobio je rane po cijelom tijelu, a izgubio je čak 15 kilograma.

– Nisam mogao popiti kad su mi dali plastičnu čašicu i deci vode pio sam je na način da sam se naslonio na policu, čašu sam primio ustima, a prstom sam dizao čašu da bi mogao popit vode Mislim da nikad neću biti onaj koji sam bio prije. Što mentalno, što fizički – govori Kovačević koji osjeća posljedice virusa.

Osim rana po tijelu, vid mu je oslabio, kolabiralo mu je lijevo plućno krivo, a zbog problema s lijevim stopalom ponovno uči hodati. Najveći problem u svemu tome što mu HZZO ne želi pokriti rehabilitaciju unatoč tome što mu na otpusnom pismu piše kako mu je ona potrebna.

– Iz razloga jer ne postoji pravilan šifrarnik. Ne pravilan, ne postoji opće nikakav po kojem bi na HZZO-u mogli dati i odobriti liječenje u toplicama – ispričao je za RTL Danas te dodao kako su mu poručili da potraži vezu ako nešto takvo želi.

Najnovije

Još iz rubrike