Make-up koji laska licu: Sedam top savjeta za žene u 50-ima

Foto: Unsplash

– Žene u pedesetima imaju nov, uzbudljiv odnos sa šminkom, čak i ako prije nisu previše razmišljale o njoj – komentirala je vizažistica Jaleesa Jaikaran za mbg. Istraživanje kompanije Harris pokazalo je da se žene u 50-ima osjećaju ugodno u vlastitoj koži te da je je smatraju savršenom za nove make-up igre.

1. Priprema kože za make-up

Za svaki besprijekoran izgled šminke, potrebna je pravilna njega kože.

– Šminka je čarobna i transformirajuća, ali dvije stvari ne može sakriti: teksturu i dimenziju lica i kože – ističe vizažistica. Naime, prije šminkanja obavezna je hidratantna krema, kako bi tekstura bila mekana i pripremljena.

2. Primer je prijatelj

– Highlighter primer odlično priprema kožu za šminkanje, daje joj dojam ujednačenosti i smanjuje eventualni mastan sjaj – ističe Compton.

3. Ujednačenost kože prije prekrivanja bora

Izjednačavanje tona kože trebalo bi biti prioritet, prije skrivanja bora. Naime, bore je teže sakriti, dok je kožu moguće uskladiti toniranim podlogama. Vizažistica pritom savjetuje par kapi highlightera u podlogu, koži će dati diskretan, zdravi sjaj. Što se tiče korektora, pazite da nije previše težak, jer će ući u bore i dodatno ih naglasiti.

4. Kremasto rumenilo je zakon

Kremaste teksture lakše je nanositi slojevito, bolje se stapaju s kožom i djeluju prirodno.

– Lagano tapkajte kremasto rumenilo po jagodicama, točno ispod ispod zjenice, a onda krenite prema unutra. Samo pripazite da rumenilo ne nanosite prema dolje, to daje dojam opuštenosti kože – komentirala je stručnjakinja.

5. Oblikujte obrve

Obrve s godinama postaju tanke i sijede, stoga ih treba oblikovati olovkom ili sjenilima. Idealno je popuniti praznine, laganim potezima, a onda učvrstiti gelom za obrve, koji dolazi u kombinaciji sa češljićem.

6. Trik za izgled otvorenijih očiju

Tuš za oči u tamno zelenoj, plavoj ili ljubičastoj dat će očima dojam budnosti, otvorenosti i živosti. Crtajte po gornjoj liniji, prema van, no ne i po donjoj, pošto će time oko djelovati manje.

Ima još jedan trik – nanesite sjenilo s vanjske strane prema unutra, time će najtamniji pigment biti na vanjskoj strani, a unutra će biti svijetlo i lagano.

7. Usne – olovka pa ruž

I usne se mijenjaju s godinama, stoga ih treba uokviriti olovkom, prije nanašanja ruža ili sjajila. Vizažistica predlaže olovku u nijansi ili dvije tamnijoj od prirodne boje usana. Divno će izgledati svježe boje poput svijetle fuksije ili koraljne. Takve nijanse mogu stvoriti dojam punijih usana, jer privlače pažnju, prenose 24sata.

Facebook Komentari