Obiteljski rotvajler ubio tek rođenu bebu

Ilustracija

Pas je nasrnuo na dječaka – za kojeg se vjeruje da je imao samo jedan dan – nakon što je ostao sam s djetetom u Hamiltonu na Novom Zelandu.

Bolničari su dijete prevezli u bolnicu u nedjelju u 19 sati, gdje je liječeno na intenzivnoj njezi. U utorak su policajci utvrdili da je dijete umrlo te je pokrenuta istraga o stravičnom napadu, prenosi The Sun.

Dijete je ostalo samo s psom samo na trenutak kada je njegova mama otišla u zahod. Vjeruje se da je pas tada napao dječaka, a zatim ga pokušao zakopati u vrtu. Tim za kontrolu životinja gradskog vijeća Hamiltona pomaže policiji u istraživanju fatalnog napada. Potvrđeno je da je tim uhvatio psa i da ga drže dok istraga ne utvrdi njegovu sudbinu.

Newshub izvještava da su braća Takilesi i Junior Afamasaga prvi stigli na mjesto događaja nakon što su čuli majku kako vapi za pomoć.

“Majka je pokušavala održati bebu budnom,” rekao je Takilesi “Tražila je od mene krpu, pa sam skinuo svoju majicu i predao joj je.” Junior je dodao da se “ne bi iznenadio” kada bi se pas uspavao zbog ovog napada. “Mislim da je pas zamijenio bebu za igračku i jednostavno se igrao s njom, ne znajući da je to novorođeno dijete.”

Obiteljska susjeda je rekla da je pronašla mamu kako sjedi ispred kuće ljuljajući umiruće dijete. Životinja je tek nedavno udomljena od strane obitelji i bila je jedan od dva psa u vlasništvu majke, piše The Sun.

Susjeda je rekla da je zagrlila slomljenu mamu dok je sjedila ispred kuće. “Bio je tako mali. Sav je bio prljav i imao je tragove krvi po sebi.” “Rekla mi je koji je pas to učinio – imaju dva. To je bio rotvajler.

Sve što je učinila bilo je odlazak u WC i tada se dogodila tragedija.” “Cijela je stvar užasna, svaki put kad zatvorim oči, opet ga vidim,” dodala je susjeda.

Susjeda je rekla da je beba jako plakala prije nego što su ga bolničari odveli u bolnicu Waikato, prenosi Večernji.

Voditeljica nadzora nad životinjama gradskog vijeća Hamiltona, Susan Stanford, je rekla: “Osoblje je skupilo psa i on je sada u objektu za kontrolu životinja, a daljnje odluke u vezi s njim bit će poznate tijekom policijske istrage.”

Share This Article