20 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Novi predsjednik UV KB Dubrava: Zadatak nije skidati glave

Novi predsjednik UV KB Dubrava: Zadatak nije skidati glave

Završena je zdravstvena inspekcija u Kliničkoj bolnici Dubrava – smijenjeno je Upravno vijeće. Kako je potvrđeno HRT-u, novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju, a prije mjesec dana imenovan je i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Grozdana Perić te članice Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Veronika Laušin i dr. sc. Irena Jukić. Novim članovima imenovani su Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević.

– Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika, rekao je novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić u Dnevniku HTV-a.

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice rekao je da zadatak novog UV nije da smjenjuje.

– Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere, rekao je Bašić.

– Nisu bitne formalne odluke nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od Covida, dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama.

– Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i nove medicinske sestre i novi liječnici, rekao je.

Dodao je da cijela KB Dubrava postaje Covid bolnica jer se očekuje veliki priljev bolesnika.

– To će biti onog trenutka kada kapaciteti za Covid-bolesnike budu premali, rekao je.
Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava ili neki drugi Covid centar u Hrvatskoj i uvjere se iz prve ruke.

Najnovije

Još iz rubrike