32.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Jandroković o Milanovićevom pozivu za Svi svete: Zatečeni smo

Jandroković o Milanovićevom pozivu za Svi svete: Zatečeni smo

Vezano uz današnju vijest da je predsjednik države Zoran Milanović uputio poziv premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da njih trojica, povodom Svih svetih, sutra polože zajednički vijenac na Mirogoju, stigao je i odgovor iz ureda predsjednika Sabora.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković planirao je zajedno sa saborskim izaslanstvom položiti vijenac u povodu blagdana Svi Svetih uoči samoga blagdana, u subotu, 31. listopada u 9 sati na groblju Mirogoj te protokol Sabora već radi na tim pripremama. Zatečeni smo stoga pozivom koji je stigao danas kasnije poslijepodne iz Ureda predsjednika u protokol Hrvatskoga sabora, te smo se iznenadili kada smo obavijest o tome odmah vidjeli i u medijima. To neće utjecati na promjenu postojećeg plana protokola predsjednika i izaslanstva Hrvatskoga sabora – stoji u izjavi koja je stigla iz Jandrokovićeva ureda uz dodatak kako će izaslanstvo Sabora, predvođeno Jandrokovićem položit vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, upalit će svijeće kod Središnjeg križa te položiti vijenac na Krematoriju kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Neslužbeno se pak doznaje da iz Sabora do sada nisu upućivani pozivi predsjedniku države za takvim zajedničkim odlascima i polaganjima vijenaca na Mirogoju, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike