30.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dramatično obraćanje Macrona nakon dolaska u Nicu: Francuska je pod napadom!

Dramatično obraćanje Macrona nakon dolaska u Nicu: Francuska je pod napadom!

Francuska izražava solidarnost žrtvama nakon što je napadač koji je uzvikivao “Allahu Akbar” odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u četvrtak u napadu u Nici.

Nešto kasnije su se dogodila još dva napada: jedan u Francuskoj i jedan u Saudijskoj Arabiji.

U Saudijskoj Arabiji je napadač u četrdesetima upotrijebio hladno oružje u napadu na čuvare francuskog konzulata u Džedi, dok je u gradu Montfavetu, mjestu nedaleko od Avignona na jugu Francuske, policija usmrtila muškarca nakon što je prijetio pištoljem prolaznicima.

Prema francuskoj radijskoj postaji Europe 1, i taj je muškarac također vikao “Allahu Akbar”.

U Nicu je tijekom poslijepodneva stigao i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je izjavio kako je “u tijeku napad islamista na Francusku”.

– Još jednom se u našoj zemlji dogodio islamistički teroristički napad. Trojica naših sunarodnjaka su poginula u Nici u bazilici Notre-Dame. Sasvim je jasno, ovo je napad na Francusku. U isto vrijeme, napadnut je francuski konzulat u Saudijskoj Arabiji i bilo je uhićenja na teritoriju naše zemlje. Ako dođe do novog napada, to će biti zbog naših vrijednosti, našeg osjećaja slobode, zbog mogućnosti u slobodu vjere na našem tlu i nepopuštanju nikakvom duhu terora. Nećemo mu se predati, poručio je Macron u obraćanju medijima.

Poručio je da će udvostručiti broj vojnika sa 3000 na 7000 na ulicama, a posebna pozornost bit će posvećena osiguranju crkava i škola diljem zemlje, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike