30.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o novom lockdownu: Evo do kad ćemo pooštravati mjere

Plenković o novom lockdownu: Evo do kad ćemo pooštravati mjere

Premijer Andrej Plenković nakon online sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dao je izjavu za medije.

“Brojevi u mnogim drugim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj. Situacija je pod kontrolom, pratimo na dnevnoj bazi, rade se projekcije. Mislim da smo više puta komunicirali da ćemo utakmicu između zaštite zdravlja i održavanja gospodarske aktivnosti morati voditi dok se ne verificira jedno od istraživanja cjepiva koje mi se u ovom trenutku čini jedinim pouzdanim načinom zaustavljanja širenja epidemije”, kazao je Plenković.

“Do tog trenutka ćemo pooštravati mjere, nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće”, rekao je premijer komentirajući situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

“Svi naši epidemiolozi i liječnici po meni zadnjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore koji su van svih okvira. Ja im želim zahvaliti na tome. Da bismo omogućili pravilno praćenje kontakta što je najbitnija zadaća u ovom trenutku, sugrađani koji su testirani pozitivno moraju biti transparentni, informirati službu o stvarnim kontaktima. Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte taj posao je lakši”, kazao je Plenković, prenosi Jutarnji.

Capak najavio crni korona rekord u četvrtak; Njemačka postrožila mjere, a Hrvatska….

Najnovije

Još iz rubrike