23.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kraljica ima dublericu koja sve nevažne poslove obavlja umjesto nje. Sada se...

Kraljica ima dublericu koja sve nevažne poslove obavlja umjesto nje. Sada se zna tko je ta žena!

Misterij je riješen. Čitav svijet se je do sada pitao kako 94-godišnja britanska kraljica Elizabeta II. stigne obilaziti brojna kraljevska primanja i događanja. Odakle toj starici uopće energije za trčati s primanja na primanje? Samo prošle godine imala ih je 295. Kraljičin raspored je, čini se, vrlo gust. Pregust da bi sve mogla obavljati sama. Dodamo li tu i probe za većinu od događanja, scenarij za kraljicu u godinama postaje nesnošljiv.

No, zato su tu dubleri, koji se popularno nazivaju i “klonovima”. Znamo i od ranije kako mnogi veliki celebovi na događanja u kojima ne stignu sudjelovati šalju svoje dublere, odnosno osobe koje im fizički jako sliče. Ponekad se tako i štite, kada im nije milo pojaviti se negdje, jer su procijenili da bi se mogli naći u opasnosti. Nije lako biti javna, slavna ličnost.

Sada je otkriveno kako to isto čini i kraljica Elizabeta, no na malo drugačiji način.

Naime, ne postoji osoba koja povremeno mijenja kraljicu i pretvara se da je prava Elizabeta, ali postoji žena koja joj fizički sliči, i barem malo olakšava posao vremešnoj kraljici. I to radi već punih 30 godina.

Ona je, naime, mijenja na probama za kraljevska događanja. Kraljica je kraljica, bavi se važnim stvarima, pojavljuje samo gdje mora, pa je za njezine generalne probe zadužena 62-godišnja Ella Slack koja figurom i izgledom doista podsjeća na nju.

– Bila sam joj zamjena više od 50 puta. Ne izgledam potpuno isto kao ona, ali sam te visine i držanja, a i imamo sličnu frizuru – rekla je Ella za BBC.

Ella je, kako je ispričala britanskim medijima, za taj posao bila angažirana slučajno, i to dok je bila u posjeti BBC-u. Oni su snimali kraljicu, ali kako joj je sunce udaralo u oči, Ella se dobrohotno ponudila da je zamijeni kako bi mogli snimiti kadar. I tako je započela njezina “kraljevska priča”, jedan angažman je vodio drugom, a Ella se mogla osjećati kao prava kraljica. Doduše, samo na probama.

Do danas. Ella se vozila u kraljičinoj kočiji i prisustvovala generalnoj probi otvaranja parlamenta. Najvažnije je čitavo vrijeme, kaže, slijediti strogi kraljevski protokol.

Ipak, jednom kraljičinom mjestu ona nikako ne smije prići.

– Nije mi dozvoljeno da sjedim na kraljičinom prijestolju. Mogu samo stajati pored njega. To je vrlo strogo pravilo – rekla je Ella.

Za svoje usluge ‘kraljičine zamjene’ nikada nije prihvatila plaću. Ona, naime, svoj posao opisuje kao “zadovoljstvo i čast”.

– Događaji u kojima sam pomagala su sve od reda događaji koji su se prenose širom svijeta, koje su gledali milijuni ljudi. Uvijek ih pratim na televiziji i znam da ću vidjeti kraljicu i pomisliti ‘ja sam vam pomogla’ – govori Ella i napominje da ona nije kraljičin ‘lookalike’, već je ‘stand-in’. Ne obavlja tu ulogu zbog fizičke sličnosti, već mijenja kraljicu zbog praktičnosti, kako bi joj sačuvala dragocijeno vrijeme, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike