12 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Što stjuardese prvo primijete na vama: Hoćete li biti problem, poseban slučaj...

Što stjuardese prvo primijete na vama: Hoćete li biti problem, poseban slučaj ili gnjavator?

Kad dolazite u avion, obično odajete neku vrstu energije, a stjuardese to odmah primijete jer vas dočekaju na ulazu.

– Ako pozdravljamo putnike, prvo primijetimo jeste li nam odzdravili ili ste se samo nasmiješili. Ako i vi nas pozdravite, odmah ćemo imati bolji dojam o vama – rekla je stjuardesa American Airlinesa Avalon Irizarry.

Stjuardese su također vrlo svjesne što nosite, obraćajući pažnju na to koliko torbi imate i koliko su velike. Jedan od razloga ove pažnje prema detaljima je osiguravanje da se putnici drže pravila. Stjuardese su posljednja “linija obrane” od putnika koji bi se mogli pokušati ukrcati u avion s prevelikom prtljagom.

Ako primijetite stjuardesu koja vas odmjerava, velika je vjerojatnost da razmišlja o tome kako ste se obukli.

– Iznenadili biste se što sve ljudi nose u avionima. Kada satima sjedite u avionu, zanimljivo je vidjeti ljude u štiklama i kompliciranoj odjeći u kojoj se teško pomaknuti i otići do WC-a – kaže Irizarry.

– Stjuardese također odmah primijete nosite li japanke ili sličnu obuću. Bolje je da imate pokrivena stopala. Pazimo i na putnike koji hodaju po kabini ili ulaze u toalet bez cipela, jer znamo koliko je pod prljav – govori Irizarry.

Ako ste popili malo previše prije leta, stjuardese će to odmah shvatiti. Važno je da stjuardese odmah na ulazu procijene je li netko potencijalno opasan po ostale putnike.

No kako paze na potencijalno problematične putnike, tako paze i na one kojima bi mogla zatrebati posebna pomoć poput staraca, beba ili nekoga s ozljedom. Također, imaju i poseban ‘radar’ za ‘gnjavatore’, piše Readers Digest.

– Ponekad ih primijetimo već dok razgovaraju sa službenikom na šalteru ili u čekaonici, a često se i sami jave odmah na ulazu kako bi najavili da će im biti potreban poseban tretman ili se na nešto žale – zaključila je Irizarry, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike