30.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Njemački ministar: Imamo eksponencijalni rast slučajeva zaraze, uskoro i 20.000 dnevno

Njemački ministar: Imamo eksponencijalni rast slučajeva zaraze, uskoro i 20.000 dnevno

Broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj mogao bi do kraja tjedna doseći visoku brojku od 20.000 slučajeva po danu, izjavio je ministar gospodarstva Peter Altmaier.

– Ovdje se radi o eksponencijalnom rastu, izjavio je na njemačko-francuskoj gospodarskoj konferenciji putem video linka u Berlinu, javlja Guardian.

– Broj novih infekcija narastao je 70-75 posto u odnosu na prošli tjedan, rekao je.

Altmaierove prognoze govore da se u Njemačkoj radi o bržem rastu broja slučajeva nego što se predviđalo. Krajem rujna, kancelarka Angela Merkel je izjavila da bi Njemačka do Božića mogla imati 19.200 slučajeva po danu.

U utorak je broj pozitivnih testova na koronavirus narastao na 11.409. U srijedu će se sastati kancelarka Merkel i čelnici 16 saveznih država kako bi razmotrili uvođenje dodatnih restriktivnih mjera s ciljem usporavanja drugog vala pandemije.

Njemački Bild izvještava da kancelarka Merkel planira “lagani lockdown” odnosno mjere koji bi se fokusirale na zatvaranje barova i restorana kako bi se pokušalo spriječiti širenje zaraze.

Altmeier je rekao da će porast broja inficiranih diljem Europe i restriktivne mjere onemogućiti brzi gospodarski oporavak kakvo, se se ekonomisti ranije nadali.

– Nemam dobar osjećaj u vezi sadašnje situacije, ovako neće moći ići dalje – rekla je Merkel u razgovoru sa stranačkim kolegama u nedjelju navečer. Ustvrdila je da su pred nama ‘vrlo, vrlo teški mjeseci’, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike