31.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Među najtraženijim seksualnim predatorima je i jedan Hrvat

Među najtraženijim seksualnim predatorima je i jedan Hrvat

Policiji diljem EU u prosjeku svake dvije minute prijavi se silovanje, seksualni napad ili seksualno nasilje, a žrtva takvog napada može biti bilo tko. No na meti su ipak na najčešće žene i djeca, upozorava Europol na sve više rastući problem seksualnog nasilja u EU.

I upravo zbog toga, želeći skrenuti pozornost na neke od seksualnih predatora koji duže vrijeme izbjegavaju ruci pravde, Europol je u 19 zemalja EU pokrenuo kampanju čiji je cilj konačno hvatanje takvih počinitelja.

Objavom njihovih fotografija, osobnog opisa te podataka o počinjenom djelu, Europol se nada da će od građana EU dobiti korisne informacije koje mu mogu pomoći u uhićenju nekih kako kažu, europskih najopasnijih seksualnih predatora.

Radi se o 18 bjegunaca čije će fotografije i podaci biti objavljeni na stranici najtraženijih europskih bjegunaca, a plan je da se njihove fotografije sljedeća četiri tjedna vrte po medijima i društvenim mrežama. U Europolovu akciju su se uključile Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Litva, Latvija, Luxemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Španjolska, Švedska i UK.

Na popisu Europolovih najtraženijih seksualnih predatora je i hrvatski državljanin Mirko Drašković za kojeg se smatra da je u bijegu od 2010. Traži ga se jer je osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja. Danas ima 53 godine, visok je između 171 i 175 centimetara te ima plave oči, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike