30.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Zbog epidemiološke situacije: Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov ipak ne dolazi u...

Zbog epidemiološke situacije: Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov ipak ne dolazi u Zagreb

Službeni posjet ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Zagrebu odgođen je zbog epidemiološke situacije u veleposlanstvu Ruske Federacije u Zagrebu, na traženje ruske strane, poručio je danas glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, nakon što su se pojavile špekulacije o političkoj pozadini nedolaska ruskog šefa diplomacije.

U ruskom veleposlanstvu u Zagrebu velik je broj djelatnika pozitivnih na koronavirus, što je onemogućilo sudjelovanje veleposlanstva u završnoj pripremi i provedbi posjeta, te potaklo Rusku Federaciju da odgodi posjet, dodaje Vladin glasnogovornik.

– U okviru posjeta, bio je potvrđen i susret s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem za 27. listopada, s početkom u 11:45 sati. Čim je zatražen sastanak s predsjednikom Vlade Plenkovićem, ruskoj strani potvrđeno je da će predsjednik Vlade primiti ministra Lavrova – kazao je Milić, tako demantirajući navode nekih medija da hrvatski premijer nije želio primiti Lavrova.

– Vjerujemo da će do posjeta doći kada se stvore epidemiološki uvjeti za to, a ured predsjednika Vlade i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske rade na novom datumu za posjet ministra Lavrova Hrvatskoj i susret s premijerom Plenkovićem – poručuje Milić, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike