Premijer se testirao na koronavirus, nalaz je negativan

Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, potvrdio je u ponedjeljak medijima glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić.

Predsjednik Vlade obavio je testiranje, nakon što je u subotu održan sastanak u Vladi, na kojem je sudjelovala i i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a kojoj je u nedjelju utvrđena zaraza koronavirusom.

“Sukladno preporukama epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jučer testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan”, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

U Vladi je u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac.

Brnjac se odlučila testirati u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, rekao je jučer glasnogovornik Vlade.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

Ostalim nazočinima određena je mjera pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus, prenosi N1.

Share This Article