22 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Medicinski djelatnik objavio šokantnu snimku nagomilanih tijela: Doslovno hodamo nad glavama mrtvih

Medicinski djelatnik objavio šokantnu snimku nagomilanih tijela: Doslovno hodamo nad glavama mrtvih

Ruski medicinski djelatnik otkrio je posljedice koronavirusa te snimio tijela desetaka žrtava koji su zamotani u mrtvačnici u sibirskom gradu Novokuznetsku.

“Leševi posvuda, leševi, leševi”, čuje se muškarac kako govori dok obilazi hodnik i prostor za disekciju koja se inače koristi za postmortem preglede, ali je sada prenamijenjena za čuvanje tijela. “Možeš se i spotaknuti i pasti. Doslovno hodamo nad glavama mrtvih”, dodao je snimajući tijela u vrećama koje leže po podu.

Lokalno ministarstvo zdravstva u regiji Kemerovo potvrdilo je autentičnost videozapisa, a lokalni guverner Sergej Tsivilev, koji je i sam zaražen koronavirusom, navodno je otpustio Olega Evsu, šefa lokalnog odjela ministarstva, piše Daily Mail.

“S obzirom na porast broja slučajeva tijekom posljednja tri tjedna, raste i broj umrlih. Zbog kašnjenja s otpustom tijela ovdje je bilo uskladišteno oko 50 tijela preminulih”, stoji u izjavi ministarstva u kojoj se dodaje i kako su mnogi članovi obitelji preminulih također zaraženi pa nisu mogli preuzeti tijela.

Još jedan problem zbog rasta broja oboljelih u Rusiji prikazao je drugi video snimljen u Železnogorsku, a koji prikazuje desetke oboljelih koji su prisiljeni stajati u redu na vrlo niskim temperaturama dok čekaju liječnika. Slični su prizori vidljivi i u brojnim drugim gradovima, a bilo je i izvještaja o nedostatku lijekova i antibiotika.

U Rostovu na Donu pojavili su se novi detalji prošlotjednog slučaja kada je 13 pacijenata umrlo nakon što je u jednoj bolnici nestalo opskrbe kisikom. Liječnik Artur Toporov pisao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu otkrivajući kako su liječnici mahnito zvali da se obnove opskrbe kisikom kritično bolesnim pacijentima, ali bez uspjeha. Toporov je tvrdio da su šefovi bolnica počeli uklanjati dokaze o nestanku kisika prije nego što su istražitelji počeli stizati, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike