28.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Konzum upozorava: Ne nasjedajte na ovu lažnu nagradnu igru!

Konzum upozorava: Ne nasjedajte na ovu lažnu nagradnu igru!

Konzum je najavio da će tijekom pandemije podijeliti kupone u vrijednosti od 500 kuna! Nabavi svoje, stoji u poruci koja se ovih dana dijeli na Facebookovoj WhatsApp aplikaciji, kojom se lakovjerne građane uvjerava kako će linkom na Konzumovu stranicu Konzum.supermer.cc lako doći do besplatnog kupona od 500 kuna. Nakon ispunjavanja kratke ankete, korisnike se, prije nego dobiju navodni kupon, navodi da još “samo” poruku podijele s još 10 drugih osoba, prijatelja, obitelji…

Iako bi mnogi voljeli lako “zaraditi” 500 kuna, iz Konzuma, međutim, upozoravaju kako je tobožnja nagradna igra koju su oni pokrenuli lažna, a isto tako i stranica na koju se navode građani, na kojoj se bez dopuštenja koristi i njihov logo i fotografije.

– Navedena stranica nosi sličan naziv i nudi glavnu nagradu da će Konzum tijekom pandemije podijeliti kupone u vrijednosti 500 kuna i upućuje na lažni web adresu za prijavu. Pozivamo vas da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara, kao i da ovu informaciju podijelite s prijateljima – priopćili su iz Konzuma.

Ovakve prijevare na društvenim mrežama nisu nikakva novost. Svako malo se otvaraju lažni profili poznatih kompanija ili trgovačkih centara na kojima se korisnike mami primamljivim nagradama. Riječ je međutim o računalnoj prijevari kojom se pribavljaju osobni podaci korisnika društvenih mreža, kojima počinitelji sebi ili drugima nastoje pribaviti znatnu imovinsku korist ili prouzročiti štetu korisnicima.

Iz Agencije za zaštitu osobnih podataka nedavno su upozorili građane da u svakodnevnom životu s pojačanim oprezom postupaju sa svojim osobnim podacima i ne prosljeđuju ih drugim osobama, naročito ne putem interneta.

– Tko želi sudjelovati u nagradnim igrama, prije bilo kakvog uključivanja trebao bi provjeriti njihovu vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave, bilo da se radi o internetskim stranicama, društvenim mrežama i slično – savjetovali su iz AZOP-a, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike