21.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nezadovoljni podstanar zapalio kuću u Rovinju: Buktinja je u potpunosti uništila apartman!

Nezadovoljni podstanar zapalio kuću u Rovinju: Buktinja je u potpunosti uništila apartman!

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 69-godišnji muškarac počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime,policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara dovršila očevid u obiteljskoj kući u Kokuletovici te su utvrdili da je eksplozija bila namjerno izazvana.

Naime, 69-godišnjak je 21. listopada u nekoliko prostorija apartmana, uz pomoć zapaljive tekućine, izazvao plamen na nekoliko mjesta te je došlo do eksplozije smjese zraka i plina, kojeg je prethodno otpustio iz plinskih boca.

Nakon eksplozije, požar se ubrzo rasplamsao te je apartman u potpunosti uništen, dok su u susjednom apartmanu nastala znatna oštećenja. Materijalna šteta, koja je nastala vlasnicama, 74-godišnjoj i 55-godišnjoj ženi procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Muškarac je po dovršetku istrage u petak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a kako se neslužbeno doznaje, kuću u kojoj je boravio kao podstanar, zapalio je zbog loših odnosa s vlasnicama, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike