26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Istupila iz SDP-a jer je bila predmet izrugivanja

Istupila iz SDP-a jer je bila predmet izrugivanja

Malo je lokalnih organizacija SDP-a bez problema. Ona u Novoj Gradiški pretvara se u pravi slučaj sedam mjeseci prije lokalnih izbora. Naime, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, SDP-ova Ivana Trupina jučer je novom šefu stanke Peđi Grbinu poslala obavijest o istupanju iz članstva u stranci u kojoj je provela posljednjih godinu dana.

Kako je objasnila u svom pismu, danas i posljednja četiri mjeseca sav njen trud i rad te proaktivno i konstruktivno djelovanje u stranci na lokalnoj razini postali su predmet izrugivanja, ograničavanja osobne slobode i izbora te nepoštivanja načela socijaldemokracije koje je, kako kaže, provodila na terenu i živjela cijeli svoj život. Na pitanje ima li njena ostavka ikakve veze s aferom Janaf, u kojoj se našao Vinko Grgić, koji je jučer iz pritvora podnio ostavku na mjesto gradonačelnika, Trupina je jučer kazala da to nema nikakve veze s njegovim uhićenjem, nego s time da je postala predmet izrugivanja u stranci.

– Mene je gradonačelnik Grgić isključio iz svih projekata gradske uprave bez objašnjenja i zabranio mi istupanje u ime grada u javnosti bez prethodnih konzultacija s njime – kazala je. Svoj rad zamjenice gradonačelnika u Novoj Gradiški nastavit će dalje obnašati kao nezavisna, ali kako je zovu iz, kaže, doslovce svih opcija, teško da će dugo biti bez članske iskaznice.

– Svatko tko želi surađivati sa mnom dolazi u obzir – poručila je Trupina, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike