25.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo COVID-19: Rast broja infekcija bitno smanjuje potrošačko raspoloženje Nijemaca

COVID-19: Rast broja infekcija bitno smanjuje potrošačko raspoloženje Nijemaca

Drastičan rast broja infekcija koroavirusom smanjuju potrošačko raspoloženje Nijemaca, javljaju njemački mediji koji u četvrtak prenose podatke Instituta Robert Koch o čak 11.300 potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa u jednom danu ili sveukupno 397.922 infekcija dosad u Njemačkoj.

Trenutačno je najgore stanje u Bavarskoj gdje je, prema podacima Instituta Robert Koch, čak sedam bavarskih općina i okruga od četvrtka pogođeno tamnocrvenom razinom upozorenja (razina kada se u roku od sedam dana premaši broj od 100 novih infekcija na 100.000 stanovnika).

Zasad su to: okrug Berchtesgadener Land (292,6), Weiden in der Oberpfalz (121 , 7), Augsburg (120,4), okrug Neustadt an der Waldnaab (104,8), okrug Passau (103,3) i Grad i četvrt Schweinfurt (102,9 i 115,2).

Pad raspoloženja za kupovinu

Raspoloženje Nijemaca za kupovinu znatno se smanjilo u listopadu, podatak je najnovije studije koju je izradila tvrtka za istraživanje povjerenja potrošača GfK iz Nürnberga.

Otprilike tri četvrtine potrošača smatra kako im pandemija korone predstavlja veliku ili vrlo veliku prijetnju. Brzo rastući broj infekcija dovodi do pooštravanja ograničenja povezanih s pandemijom, a to također utječe na raspoloženje potrošača, navodi se između ostalog u toj studiji.

Otprilike polovica svih ljudi (51 posto) u Njemačkoj je zabrinuta ili vrlo zabrinuta za svoju i ekonomsku budućnost svoje zemlje, pokazuju rezultati studije koja predviđa još snažniji procvat e-trgovine, piše Fenix magazin.

Najnovije

Još iz rubrike