26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Za izuvanje djece na Maksimiru saznali smo preko medija, treba obzirno postupati...

Za izuvanje djece na Maksimiru saznali smo preko medija, treba obzirno postupati prema njima

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu rekli su kako će pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević reagirati na incident sa subotnje utakmice Dinama i Gorice kada su redari pretraživali i izuvali djecu. Pravobraniteljica je rekla kako su za to postupanje saznali preko medija.

– Tim putem saznali smo i za naknadno reagiranje GNK Dinamo čiji su predstavnici izrazili žaljenje zbog postupanja pojedinaca iz redarske službe naglasivši da je postupanje neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputi Kluba ili planu osiguranja – objasnila je pravobraniteljica i dodala kako su u Uredu saznali i da su se ispričali djeci i roditeljima što bi, s obzirom na okolnosti slučaja, bila i njihova preporuka Klubu – pojasnila je.

U međuvremenu su o incidentu primili i službenu pritužbu Udruge članova Dinama “Dinamo to smo mi.” Da bi saznali što se točno dogodilo zatražili su izvješće MUP-a odnosno Uprave kriminalističkih poslova te im preporučili provođenje nadzora u skladu s važećim odredbama Zakona o privatnoj zaštiti.

– Smatramo da ovakvi slučajevi generalno ukazuju na potrebu dopune važećih propisa i propisivanja ovlasti prema djeci u Zakonu o privatnoj zaštiti na način da se predvidi poseban položaj djece i regulira potreba obzirnog postupanja prema njima, za što smo se zauzimali i u našim dosadašnjim normativnim inicijativama – rekla je pravobraniteljica Pirnat Dragičević, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike