19.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Slovenija ima više od 1.100 zaraženih, vlada poziva građane da ostanu doma

Slovenija ima više od 1.100 zaraženih, vlada poziva građane da ostanu doma

U utorak u 21 sat, prvi put u povijesti neovisne Slovenije, na snagu je stupio policijski sat, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro.

Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regija.

Kao što je u proljetnoj epidemiji postojalo ograničenje na općine, sada postoji ograničenje na regije, objasnio je ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs na konferenciji za novinare na predstavljanju mjera.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno. Nešto iza 21 sat ulice su postale prazne, a fotoreporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

No drukčija je situacija bila u Mariboru, gdje se stotinjak prosvjednika okupilo na Glavnom trgu. Prosvjednici su, između ostalog, uzvikivali da policijski sat nije ustavan.

Nekoliko prosvjednika stiglo je bez zaštitne maske zbog čega su navodno obili novčanu kaznu od zdravstvenog inspektora. Navodno je jedan od sudionika kažnjen sa 1.200 eura.

Prosvjednici su se nakon nekog vremena razišli, a novi je prosvjed u Mariboru zakazan za večeras u 21 sat, prenosi Index.

Premijer Janez Janša sinoć je, kao reakciju na prosvjed, na Twitteru objavio da Slovenija u posljednja 24 sata već ima više od 1100 novozaraženih te je pozvao ljude da se uozbilje.

Jutros je glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu doma.

“Zbilja ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one koji su u potrebi i trebaju poticaj i utjehu. Nema ih malo.

U utorak navečer vlada je odlučila da su u kolektivnim sportovima dopuštena natjecanja na najvišoj razini, dok su u pojedinačnim sportovima dopuštena velika domaća i međunarodna sportska događanja bez gledatelja. Sportski trening sada je dopušten sportašima olimpijske, svjetske, međunarodne i perspektivne klase, kao i profesionalnim sportašima starijim od 15 godina, koji su upisani u registar profesionalnih sportaša u Ministarstvu.

Vlada je također odredila da čak i u crvenim regijama frizerski i kozmetički saloni mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 četvornih metara. Do sada se smatralo da u tim regijama frizeri i kozmetika mogu imati samo jednog klijenta u poslovnom prostoru, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike