26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Branimir Čaleta tražio da se rasprava zatvori zbog stresa

Branimir Čaleta tražio da se rasprava zatvori zbog stresa

Ponovno komplikacije u postupku protiv Branimira Čalete (36), optuženog za brutalno ubojstvo bivše djevojke Gianne Kitaeve, koja je bila u osmome mjesecu trudnoće s drugim muškarcem, u jednom hostelu u Ukrajini.

Ovaj put nije Čaleta pobjegao pravosudnim policajcima, kao što je to učinio početkom rujna, nakon završetka rasprave, u srijedu ujutro se nije ni pojavio pred sudom! Čaleta je uz manje kašnjenje ipak doveden na raspravu. A onda je počelo…

Odmah je, naime, njegov branitelj zatražio izuzeće javnosti, iako je suđenje već gotovo pri kraju. Obrazložio je odvjetnik Hrvoje Krišto svoj prijedlog dosta opsežno: “Nakon održane rasprave 2. rujna moj branjenik je pod intenzivnim stresom bježao pravosudnim policajcima, a taj čin je doveo do toga da danas imamo snimanje iste. Obrana drži kako se od prošle rasprave dosta toga dogodilo – stotinjak metara od ove zgrade usmrćena je 89-godišnjakinja, došlo je do ranjavanja policajca na Markovu trgu, u okolnostima galopirajuće pandemije korona virusa, nezaposlenosti te javnost treba biti isključena s ove rasprave u cilju očuvanja javnog reda i mira…”

Zastupnica optužbe Marina Matušan usprotivila se tom prijedlogu, a u konačnici sutkinja Ivona Rupić odbila je prijedlog branitelja Krište. Na ročište su inače pozvani vještaci medicinske struke. O ozljedama ubijene Ukrajinke govorio je dr. Davor Mayer. Prema njegovu nalazu i mišljenju, tada 36-godišnja žena usmrćena je u roku od oko minute, udarcima “tupo-tvrdim predmetom” po glavi te licu. Nije se mogao izjasniti kad je točno žrtva izgubila svijest, ali u svakom slučaju proživljavala je strah – o tim okolnostima ispitivale su ga sve stranke, bitna je zbog procesnih razloga ta naizgled očekivana konstatacija. Zaključio je dr. Mayer i kako je dio udaraca zadan metalnim predmetom ili dijelom metalnim jer su u Ukrajini napravili RTG analizu kojom je iz uzoraka tkiva na lijevoj strani glave izolirano željezo u malim količinama. Također je doveo u vezu izgled ozljeda na Gianninom licu s prstenom koji je vidio Čaletinoj ruci, na fotografijama u spisu, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike