19.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska V. Gorica: Škola poslala đake na online nastavu, roditelji se moraju organizirati...

V. Gorica: Škola poslala đake na online nastavu, roditelji se moraju organizirati preko noći

Da mama iz razredne grupe nije vidjela obavijest na web-stranici, ja bih sigurno poslala sutra dijete u školu. Ne mogu vjerovati da nas učiteljica još nije nazvala, ili nam javila. Ja sutra moram na posao, što znači da će mi devetogodišnje dijete ostati samo kod kuće. Ne znam što da radim, kazala je u utorak poslije podne mama školarca iz Velike Gorice.

Tamošnja Osnovna škola Eugena Kumičića na svojoj službenoj web-stranici objavila je kako je od sutra, srijede, 21. listopada, “prema preporuci epidemiološke službe” organizirana nastava na daljinu za sve 1., 2. 3. i 4. razrede, te da će roditelji sve obavijesti o online nastavi dobiti od svojih učiteljica.

No kako ističe sugovornica, dosad ih baš nitko, pa ni učiteljica nije kontaktirao, te ni ona, ni ostali roditelji nemaju pojma jesu li u izolaciji, samoizolaciji, kako da se ponašaju, te što će biti s online nastavom. Naime, proljetos se ta nastava svodila na gledanje Škole na Trećem i poruke učiteljice na WhatsApp grupu, uzrujano ističe ova mama.

– Ni ove godine nema baš ništa organizirano. Nemamo ni učionicu na Teamsima, ili bilo što drugo. Učiteljica nam nikad nije ni mail poslala. Jedino bi slala poruke u grupu i doslovce je sve bilo na nama. S mojim djetetom u drugome razredu radila je baka. Kako ćemo sad opet raditi, djeca su već u velikom zaostatku, a većina nas se uopće ne može organizirati da sutra ostane s njima doma. Kako da ja uzmem bolovanje kad nemam na osnovu čega – uzrujano ističe Velikogoričanka.

V.d. gradonačelnika Velike Gorice i dosadašnji načelnik tamošnjeg Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec ističe kako se u svim postupanjima strogo poštuje procedura, te da se odluke o online nastavi donose u dogovoru s epidemiološkom službom.

– Radi se o mjeri predostrožnosti epidemiološke službe. Imamo oboljelo dvoje učitelja i jednu pomoćnicu u nastavi. I mi smo saznali danas za to, evo, učiteljice upravo pišu obavijesti za roditelje – kazala je u telefonskom razgovoru Snježana Ruklić, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića.

Kako ističe, od sutra je u dvotjednoj izolaciji 20 razreda razredne nastave, te 24 učiteljice i učitelja. Ravnateljica kaže kako su morali poštivati odluku epidemiološke službe, te kako su već odradili nekoliko samoizolacija, te da im baš u srijedu iz samoizolacije dolazi šest razreda.

Za online nastavu kaže kako nije organizirana za učenike razredne nastave.

– Oni ne mogu samostalno pratiti nastavu preko aplikacija i virtualnih učionica. Učenici predmetne nastave imaju virtualne učionice. Proljetos su sve učiteljice nižih razreda dobile alternativne mailove preko kojih su komunicirale s roditeljima i to je dobro funkcioniralo – kaže ravnateljica Ruklić.

Nažalost, iako škola nije imala utjecaja na tu odluku, roditelji su ostavljeni u prilično neugodnoj situaciji s djecom kod kuće usred tjedna, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike