12.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Korona ušla u bjelovarsku bolnicu, preminula žena (33) razvila simptome na odjelu

Korona ušla u bjelovarsku bolnicu, preminula žena (33) razvila simptome na odjelu

I u utorak je broj zaraženih u Hrvatskoj visok. Više od 800 ljudi zaraženo je koronom, a preminulo je njih osmero, među kojima je i žena od 33 godine, navodi Vladina stranica Koronavirus.hr. Pacijentica je preminula u Općoj bolnici Bjelovar.

Razgovaralo se s dr. Allouchom Alijem, ravnateljem bjelovarske bolnice.

– Radi se o teško bolesnoj osobi s teškim komorbiditetima, dokazanom sepsom i multiplim rezistentnim bakterijama. Bila je u zadnjem boravku u bolnici od 8. listopada. Dan prije je došla sa znakovima sepse pa je kirurški intervenirano. Na odjelu su joj se razvili simptomi koji su upućivali na koronu. Kad je došao njen nalaz 16. listopada, prebačena je na odjel za koronu, u izolaciju – rekao je ravnatelj.

Korona virus je, potvrdio je, ušao i u bjelovarsku bolnicu.

– Ne znamo izvor infekcije preminule pacijentice. Testirali smo ju kad su se pojavili simptomi. Testirali smo i cijelo osoblje, još nisu stigli kompletni nalazi. Imamo zasad dva pozitivna liječnika, četiri sestre i jednu spremačicu. Dvije pacijentice koje su ležale s njom u sobi su također pozitivne – rekao je ravnatelj.

Podsjećamo, u ponedjeljak s iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite javili su kako je među preminulima i žena rođena 1981. godine koja je od posljedica virusa umrla u KB Dubrava. Ranije se liječila od teških autoimunih bolesti, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike