20 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Brat preminule 39-godišnjakinje: Morao sam potpisati da je umrla od COVID-19, ali...

Brat preminule 39-godišnjakinje: Morao sam potpisati da je umrla od COVID-19, ali ona nije umrla od korone već od ozbiljnih bolesti

Broj novozaraženih koronavirusom u ponedjeljak je bio znatno manji nego prethodnih dana kad je bio veći od tisuću. No 393 novozaražena na 3636 testiranih ipak govori samo da je manje testiranih zbog vikenda, a da je pozitivnih u odnosu na testirane i dalje više od 10 posto.

U ponedjeljak je bio najlošiji dan po broju preminulih. Naime, 11 osoba je umrlo, a među njima i do danas najmlađa osoba povezana s covid infekcijom. Žena rođena 1981. preminula je u KB Dubrava.

– Prije godinu i pol mojoj sestri je dijagnosticiran čitav niz bolesti, od ciroze jetre do bubrega koji su počeli otkazivati, a i srce joj je sve slabije i slabije radilo. Zadnja četiri mjeseca stanje joj se drastično pogoršalo do te mjere da više nije mogla hodati, ustati iz kreveta, piše Jutarnji list.

Prošli ponedjeljak sam je odvezao u Vinogradsku bolnicu. Bila je sva žuta i bilo joj je izrazito loše. Rekli su nam da se pripremimo na najgore, da je smrt na vratima. Nakon dva dana u bolnici otkriveno je, na sve, da se zarazila koronom pa su je, mislim da je bila srijeda ili četvrtak prošli, prebacili u KB Dubrava – priča za Jutarnji list vidno potresen brat preminule žene, koji je sestru putem videopoziva zadnji put vidio i čuo drugi dan posljednje hospitalizacije.

Srce njegove sestre prestalo je kucati, kako kaže, u nedjelju u 8 sati ujutro.

– Kad sam nazvao bolnicu u nedjelju, rekli su mi da je umrla, da ništa nisu mogli jer da joj je krv išla na usta. Od kad je prebačena u Dubravu, prestala se javljati, a od petka je imala i ugašen mobitel. Rekli su mi i da više nije mogla govoriti i da se počela gasiti. Kad sam preuzimao tijelo kako bi ju dostojno pokopali, moramo sam prvo potpisati papir da je umrla od kovida. No, ispada kao da se samo od korone umire i da ostale bolesti ne postoje, kao da ih nema. Teško je sve ovo čitati kad ispod članaka o smrti najmlađe pacijentice umrle od korone pojedinci se ismijavaju s njezinom smrću. I ne, ona nije umrla od korone već od ozbiljnih bolesti s kojima se dugo bori, a korona koju je dobila u bolnici nakon što je hospitalizirana prošli tjedan, ju je dokrajčila. Mogla je tako dobiti i gripu jer je sezona gripe na vratima, pa me zanima je l’ bi onda rekli da je umrla od gripe ili da je uzrok smrti nešto drugo? – pita se neutješni brat preminule 39-godišnjakinje koja je do zadnjeg trenutka zajedno s njim, skrbila o teško bolesnoj majci, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike