Skandal u BiH: Široki ima 18 korona pozitivnih igrača, zaraženi morali igrati protiv Sarajeva

NK Široki Brijeg našao se u velikim problemima i ima više zaraženih nego zdravih igrača. Široki je objavio da ima ukupno 18 pozitivnih igrača na koronavirus, a samo šest ih je zdravih.

Široki je prije dva dana igrao protiv Sarajeva i izgubio s 2:0, a u kadru je imao samo 13 igrača. Široki je tražio odgodu te utakmice, no Nogometni savez BiH nije im htio odgoditi utakmicu pa je bilo jasno da će Široki izgubiti bez standarnih igrača i širine na klupi.

Ispostavilo se da je dvoboju protiv Sarajeva igralo je čak šest zaraženih igrača, a koronavirus mogao bi se proširiti i među igračima Sarajeva, sve je to moglo proći bez posljedica da je Savez odgodio utakmicu.

Široki je poslao priopćenje u kojem ističe da je tražio odgodu.

”Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus.

Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.

NK Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon ”progledati” – u interesu nogometa i zdravlja igrača.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi…”, objavio je Široki Brijeg, piše Gol.hr

⚠️ ???? 6️⃣ ?????̌? ????????? ?? ??????????? ‼️Uz onih 1️⃣2️⃣ igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme…

Gepostet von NK Široki Brijeg am Montag, 19. Oktober 2020

Facebook Komentari