26.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nesreća kod Rovinja: Brao gljive i pao u jamu, spasili ga vatrogasci

Nesreća kod Rovinja: Brao gljive i pao u jamu, spasili ga vatrogasci

Nakon što su Istarski vatrogasci morali intervenirati u dva slučaja kada su nedaleko Svetvinčenata i Svetoga Lovreča u jame upali psi, u nedjelju su pak sve raspoložive snage intervenirale kada je kod Rovinja u škrapu duboku par metara upao 71-godišnji mještanin.

Kako 24sata doznaje, unesrećeni muškarac samostalno se udaljio od kuće kako bi brao gljive na području Lamanova, a kako se nije vratio za vrijeme užine, oko 13.45 su sati ukućani alarmirali sve službe, od vatrogasaca, Hitne medicinske pomoći i policije. Obzirom da se pretpostavljalo gdje se muškarac kretao, ciljano je pretraživan teren gdje je mogao nestati.

Pet vatrogasaca s tri vozila, policajci i djelatnici Hitne pomoći brzom su i koordiniranim akcijom muškarca pronašli zaglavljena u škrapi na ne pristupačnim terenu. Obzirom da je muškarac pri padu ozlijedio ruku, i zbog ozljede nije mogao ustati, svi angažirani morali su pomagati kako bi ga izvukli iz prirodne klopke.

Vitalni muškarac nakon toga je upućen u pulsku Opću bolnicu na pregled, te još uvijek nije poznato da li je teže ili lakše ozlijeđen, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike