Nastavljaju potragu za dvojicom muškaraca iz prevrnutog čamca

Foto: Radio Mrežnica

Od jutarnjih sati nastavlja se s potragom i pretragom terena za dvojicom muškaraca koji su u nedjelju nestali nakon prevrtanja čamca na slapu nabujale rijeke Korane na Turnu u Karlovcu.

Podsjetmo u subotu oko 11.15 sati, na ušću rijeke Korane i Mrežnice na Turnu, na slapu se prevrnuo čamac u kojem su se nalazila tri muškarca. Jedan je isplivao na obalu Korane, a dvojica muškarca i čamac nestali su u nabujaloj i brzoj Korani. Odmah je pokrenuta potražna akcija u kojoj su sudjelovali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.

Od jutarnjih sati nastavlja se intenzivna potraga za dvojicom muškaraca, kojima se nakon jučerašnjeg prevrtanja čamca na Turanjskom slapu, gubi trag.

Gepostet von HGSS Stanica Karlovac am Sonntag, 18. Oktober 2020

Iz HGSS Stanice Karlovac su izvijestili da su nakon dojave na teren uputili sedmero spašavatelja koji su uz pomoći pripadnika JVP Karlovac i Policije započeli s pretragom rijeke Korane uzvodno od gradskog kupališta u Karlovcu.

– Nakon uzvodnog pregleda nabujalog korita rijeke Korane, smjer akcije je promijenjen te se krenulo s detaljnom pregledom nizvodno od mjesta prevrtanja. Pregled je nastavljen i poslije ušća Korane i Kupe kako bi se pronašao čamac te je isti pronađen u 16 sati, četiri i pola sata nakon prevrtanja, u mjestu Brođani, gotovo 15 kilometara od mjesta nesreće – kazali su u HGSS-u, koji od jutarnjih sati nastavlja s potragom za nestalim muškarcima, pišu 24sata.

Facebook Komentari