Gradić u Italiji ima samo dva stanovnika koji se i dalje pridržavaju svih korona mjera

Oni živi u Nortoscu, zabačenom gradiću smještenom u Umbriji, u koji je teško ući i izaći, što znači da su Carilli i Nobili često jedini u gradu. Unatoč udaljenosti, i dalje se pridržavaju talijanskih mjera za koronavirus, prenose 24sata.

Paze da su uvijek međusobno udaljeni najmanje dva metara. Kad se sastanu za kavu sjede na suprotnim krajevima, a u šetnji nose maske.

– Jako se bojim virusa. Ako se razbolim, prepušten sam sebi, tko bi se brinuo za mene? Star sam, ali želim nastaviti živjeti ovdje, čuvajući svoje ovce, vinove loze, košnice i voćnjak. Brati tartufe i gljive. Uživam u svom životu – rekao je Carilli.

Nobili je rekao da se jednostavno drži pravila.

– Nošenje maske i poštivanje socijalne distance nije samo iz zdravstvenih razloga. To nije nešto ‘loše’ ili ‘dobro’. Ako postoje pravila, morate ih se pridržavati zbog sebe i zbog drugih ljudi. Stvar je u principu – dodao je.

U grad odlaze samo kad im trebaju lijekovi ili zbog posjeta liječniku, ali kažu kako im ne smeta udaljenost od drugih ljudi, posebno sad tijekom pandemije.

– Vodimo vrlo jednostavan život. Sve što imamo u ponudi je svjež zrak, mir, tišina i zdrava planinska voda. To je naš spas. Kad god trebam otići u veliki grad, pozli mi, mrzim buku – zaključio je Carilli, a prenosi CNN Travel.

Facebook Komentari