34.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Na Klinici za tumore 39 djelatnika van pogona, 15 je zaraženih, 24...

Na Klinici za tumore 39 djelatnika van pogona, 15 je zaraženih, 24 u samoizolaciji

Ravnatelj Klinike za tumore Ivan Milas kazao je gostujući u Dnevniku HTV-a kako imaju 15 zaraženih djelatnika te da ih je zasad za 24-ero određena samoizolacija. Zaraženo je i devet pacijenata koji su prošli teške operacije, no zasad imaju blage simptome korone.

“Zaraženo je sedam kirurga, sedam medicinskih sestara te jedna fizioterapeutkinja koja je radila postoperativno s pacijentima.

Samoizolacija je dosad određena za 24 djelatnika”, rekao je Milas.

Kazao je kako su sve operacije koje su se trebale održati u ponedjeljak odgođene.

“U ponedjeljak će sigurno operacije biti obustavljene – kako bismo sa sigurnošću utvrdili da je infekcija zaustavljena i prostor dezinficiran. Dnevno imamo od 15 do 20 operacija, što znači 70 do 80 operacija tjedno. Rad će biti otežan i idućih nekoliko dana, ali u dogovoru s ravnateljem bolnice u tijeku je reorganizacija – ili će se pacijenti prevoziti na operacije u druge bolnice ili će drugi liječnici dolaziti nama”, dodao je.

“Na dva odjela imamo pozitivne kirurge. Pet kirurga je pozitivno na abdominalnoj kirurgiji i dva na odjelu glave i vrata. To je nezgodno i jer su bili u operacijskim dvoranama prije nego su postali pozitivni”, rekao je Milas ranije Indexu i dodao kako je u tijeku dezinfekcija dvorana, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike