34.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Muškarac koji je prijetio Plenkoviću pušten na slobodu: Kod njega našli puške,...

Muškarac koji je prijetio Plenkoviću pušten na slobodu: Kod njega našli puške, ručne bombe, granate i gomilu streljiva

63-godišnji muškarac koji je nakon napada Danijela Bezuka na zgradu Vladu izjavljivao da vjeruje da je cilj napada bio usmrćivanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i da je napadač, koji je počinio samoubojstvo, to trebao prepustiti njemu i svom ocu, nakon ispitivanja kod suca istrage pušten je da se brani sa slobode, izvijestili su iz DORH-a.

S druge strane, 48-godišnjaku iz Zagreba, koji je Plenkoviću nakon napada prijetio preko društvene mreže, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Što se tiče 63-godišnjaka, sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom napuštanja boravišta i obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je da će se žaliti na njegovo puštanje na slobodu.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 63-godišnjak 12. i 13. listopada 2020. na svojoj adresi prebivališta u okolici Kutine, tijekom razgovora sa predstavnicima sredstava javnog priopćavanja, potaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su osiguravali zgradu Vlade Republike Hrvatske, izrekao ozbiljne prijetnje predsjedniku Vlade Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju DORH-a.

Otkrili su i da je 63-godišnjak imao pravi mali arsenal oružja u svojoj kući i vikendici. “Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik u svojoj kući i vikend kući u okolici Kutine, neovlašteno držao pušku ručne izrade, zračnu pušku, više komada ručnih bombi i granata te više od dvjesto komada raznog streljiva”, stoji u priopćenju DORH-a.

Ranije je MUP objavio da muškarca sumnjiče da je “nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade”.

“Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta”, izvijestili su ranije iz MUP-a, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike