34.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović pregazio i Plenkovića: Do jučer ne zna ništa, a sad riga...

Milanović pregazio i Plenkovića: Do jučer ne zna ništa, a sad riga vatru kao, ne znam, plameni jazavac. Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bio je u Samoboru i otamo komentirao aktualnosti.

Ponovno je osudio napad na Markovu trgu. “Prije svega, žrtve napada i meta napada su bili policajci, policajac koji je ustrijeljen, srećom preživio i ona druga dvojica policajaca”, rekao je Milanović.

Nazvao je premijera Andreja Plenkovića “narikateljem od 50 godina”, kazavši da se ne može načuditi što je iz svega proizašlo da je premijer predmet napada.

Neka Plenković objasni na što je to mislio kad je rekao da sam ja 2016. godine posijao mržnju i agresiju, rekao je Milanović.

“Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti. Lako se tuđim kititi. Svi mi imamo svoju povijest i kad gledate web stranice vladajuće stranke onda se orate potruditi dobro da vidite je li ta stranka postojala od 2000. do 2016.”, rekao je Milanović.

U ovom interludiju, odnosno interregnumu karijere spomenutih narikatelja nisu postojale, dodao je.

“Što sam to ja u kampanji 2016. posijao? Ajde, Plenkoviću”, rekao je Milanović.

“Ovo je opasan posao u koji je Plenković dolutao. Ako nisi dorastao tom poslu, idi mami”, rekao je Milanović, dodavši da je i on kao premijer bio predmet napada, ali da je to normalno za tu funkciju.

Istaknuo je da on nije u svađi s Plenkovićem te da je učinio sve što je u njegovoj moći da do sukoba ne dođe. “A onda je Plenković otišao u Bruxelles, tamo su prozori zatvoreni pa se čudni plinovi miješaju i izašao pred novinare i govorio sve i svašta”, rekao je Milanović.

“Do jučer ne zna ništa, a sad riga vatru kao, ne znam, plameni jazavac”, rekao je Milanović o Plenkoviću, prenosi N1.

– Sve što govorim potkrjepljujem dokazima. A oni? Ništa kao ne znaš, a sad hapsiš. Pucalo se pravom municijom, policajac je čudom preživio, tako što je kratkim pištoljem čuvao donji dio leđa Plenkovića. U Bruxellesu su zatvoreni prozori, miješaju se razni plinovi, možda ga je to pomutilo. U Sabor je ušao kao proteže Jadranke Kosor koju sada izbjegava na ulici, a kasnije i kao štićenik Karamarka. Doveden je kao paž. To se tako radi u demokracijama, ja mu ne mogu ništa, zaštićen je od svega osim moje riječi. Glavnu državnu odvjetnicu uzeo sam u zaštitu, na neki način, nije odgovorna za neke stvari koje su počele par dana prije njezinog imenovanja. kada premijer kaže da nije znao ništa, ne govori istinu. Ne mogu o detaljima. Ozbiljni političar, državnik, o takvim stvarima ne priča. Čak i da je istina da si meta, o tome se šuti. Zar sam ja trebao svako pismo u 14 godina pročitati pred medijima. Ne mogu govoriti, to nije tema razgovora, kao ni kada sam i gdje letio – dodao je.

Spomenuo mu je i Grupu Borg….

Milanović otkrio detalje napada pred Vladom RH: Vežite se, polijećemo…. To je hrabrost, ti ljudi zaslužuju odlikovanje. A imaju manju plaću nego što ju je primao počinitelj

Najnovije

Još iz rubrike