Kaos u Austriji: Ministarstvo i lokalne vlasti objavili potpuno drugačije brojke zaraženih

Ni Austrija više nije ono što je prije bila. To potvrđuje i današnji kaos i naknadne korekcije broja novozaraženih u protekla 24 sata u ovoj alpskoj zemlji i Beču, što je oštro kritizirano u večernjem dnevniku austrijske televizije ORF.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova oko podneva je objavilo, kao i brojni austrijski mediji, da je u Austriji s petka na subotu zabilježeno preko 2.000 novozaraženih, od čega preko 800 u Beču. Beč se je oglasio priopčuvši da ima “tehnički problem kod utvrđivanja podataka”.

Nakon prepucavanja grada Beča s nadležnima na saveznoj razini, koja su nažalost u posljednje vrijeme sve češća i žešća, poslijepodne su napokon usaglašeni stavovi i brojke, te su MUP i Ministarstvo zdravlja objavili nove korigirane podatke koji glase:

1.747 novozaraženih u Austriji od jučer na danas, što je novi austrijski negativni rekord, od čega 599 u Beču. Trenutačno je u zemlji 13.473 aktivno Covid-19 oboljelih, od čega je njih 734 u bolnicama, uključujući 133 u intenzivno njezi. Od početka pandemije do danas u Austriji je zabilježeno ukupno 63.134 oboljelih, 48.771 osoba se je oporavila, a 890 ih je umrlo.

Ne samo ORF nego i ostali mediji izvijestili su da kaotično postupanje u ova teška korona vremena izaziva kod austrijskih građana “dodatnu nesigurnost”.

Pozitivna vijest koju su objavili bila je da su danas testirani svi članovi austrijske vlade negativni na koronavirus, osim ministra vanjskih poslova Alexandera Schallenberga, za kojeg se je već u petak utvrdilo da je Covid-19 pozitivan, što je i bio razlog današnjeg testiranja ostatka vlade, prenosi Večernji.

Facebook Komentari