30.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava 51-godišnjakinja će roditi svoju unuku umjesto neplodne kćeri

51-godišnjakinja će roditi svoju unuku umjesto neplodne kćeri

Možda zvuči kao radnja iz meksičkih telenovela, no riječ je plemenitoj gesti požrtvovne majke koja je odlučila pomoći svojoj kćeri te će joj uskoro roditi njenu kćer, a svoju unuku.

Godinama su Breanna (29) i njen suprug Aaron Lockwood (28) pokušavali postati roditelji, još od vjenčanja 2016. godine para koji se zaljubio u srednjoj školi, a veza je odoljela svim izazovima. Breanna je oduvijek znala da želi biti majka. Nadali su se putovanjima tijekom prve godine braka prije nego što su zasnuju obitelj. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breannin djed razbolio, jer je toliko željela da on upozna svog praunuka prije nego što umre.

U početku su pokušali ostati trudni prirodnim putem, No, nakon godinu dana bez uspjeha, odlučili su ugovoriti sastanak s dr. Brianom Kaplanom na Klinici za plodnost u Illinoisu. Tamo su s dr. Kaplanom započeli vitro oplodnju, prenosi Today.

No, nakon 476 injekcija, osam IVF transfera smrznutog embrija, dva pobačaja i izvanmaternične trudnoće, bili su slomljeni.

Nakon četiri godine nade, praćene bolom i razočaranjima, umalo su odustali od ideje da će imati vlastito dijete. Jedina preostala opcija bila je pronaći surogat, koji može koštati više od 100.000 američkih dolara.

– Fizički i psihički znala sam da ću progurati bilo što, ali nema puno toga na što se može ako nemaš novac i mislim da me je to uplašilo – rekla je Breanna.

I tada se javila nada, u obliku nesebičnog dara Breannine majke, koja je ponudila biti surogat svojoj kćeri i zetu. Julie Loving je godinama bespomoćno gledao kako Breanna i Aaron neumorno pokušavaju započeti izgradnju vlastite obitelji. Tada joj je palo na na pamet ‘ja im mogu biti surogat!’

– Kao majka biste sve napravili da pomognete svom djetetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti – ispričala je Julie.

Kad je to prvi put predložila kćeri, ona joj je rekla ‘ti si luda’. No Julie to nije prestajala nuditi. Konačno, kad se činilo da je par iscrpio sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Julie kod doktora Kaplana.

– Ovo je vrlo neobična situacija”, rekao je dr. Kaplan .

Julie je istrčala 19 maratona, natječući se u bezbroj triatlona i bila je odličnog zdravija. Njezin liječnik u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, njezin ginekolog, pa čak i psiholog – svi su dali zeleno svjetlo za ovaj neobičan pokušaj.

Nakon uspješnog prijenosa embrija, puno znanosti i još više ljubavi, rezultat je doveo do toga da Julie Loving nosila vlastitu unuku.

Roditi bi trebala 12. studenog 2020., a na svu sreću unatoč njezinim godinama dosadašnji tijek trudnoće je ‘školski’.

Breannina zahvalnost majci je ogromna.

– Osjećam se kao da sam sve o tome da postanem mama naučila od svoje mame – istaknula je Breanna.

– Tako sam sretna što mogu pomoći svojoj kćeri i njenom suprugu da postane obitelj. To je zapravo sve što želim, da pomognem njima – objasnila je 51-godišnja trudnica.

Jedno je sigurno, da na svijet ima više ljudi kao što je Julie Loving, sigurno bi bio bolje mjesto, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike