25.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Top 5 razloga zašto varaju žene, a zašto muškarci, i kad počinju

Top 5 razloga zašto varaju žene, a zašto muškarci, i kad počinju

Otkriveno je pet glavnih razloga zašto žene varaju, kao i činjenica da žene ‘počinju lutati’ otprilike nakon treće godine braka – pokazalo je novo istraživanje stranice IllicitEncounters.com na 2000 ljudi. Osim toga, u njemu su analizirani i motivi muškarca za preljub, a visoko na ljestvici i kod jednih i kod drugih je dosada u odnosu, piše The Sun.

Zanimljivo je da su razlozi zašto muškarci varaju bili vrlo različiti, a momci su nedostatak seksa imenovali glavnim razlogom za varanje stalne partnerice, dok žene to nisu navele u svojih top pet razloga.

Studija je srušila i jedan popularan mit – da je muškarcima teže ostati vjernima. Naime, oni s prevarama obično ‘kreću’ nakon 3 godine i 10 mjeseci u braku, kasnije od žena.

Top 5 razloga zašto žene varaju

Dosada – ponestalo mi je tema za razgovor s partnerom
Udaljili smo se zbog provođenja previše vremena zajedno uslijed karantene
Povezivanje s bivšim partnerom preko društvenih mreža
‘Promijenila sam se u braku’
Dogodilo se zbog pijanstva

Top 5 razloga zašto muškarci varaju

Trebam više seksa
Dosada
Premlad sam za samo jednu partnericu
Upoznao sam nekoga vani
Moj prijatelj je varao pa sam se osjećao kao da nešto propuštam

– Nekoć smo prevare zvali ‘sedmogodišnjim svrbežom’ jer bi se obično događale u kriznoj sedmoj godini braka, no već dulje to je vrijeme preplovljeno. Čini se da su i ova zaključavanja u kuće rezultirala lošijim odnosima među partnerima i međusobnim udaljavanjem. Covid-19 je ubrzao taj trend – kaže stručnjakinja za seks i odnose s IllicitEncounters.com, Jessica Leoni.

Zanimljivo je kako, iako varaju, većina ljudi koji to čini ostaje s partnerima, a kao glavni razlog za ostanak navode loše financije i činjenicu da si ne mogu priuštiti samostalan život, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike