Strava u Francuskoj: Odrubio glavu profesoru jer je održao lekciju o slobodama i pokazao karikature Muhameda

Tri tjedna do dana nakon terorističkog napada ispred bivših prostorija Charlie Hebdoa, u kojem su dvije teško ozlijeđene, profesoru povijesti je odrubljena glava nožem. Nacionalno antiterorističko tužiteljstvo bavi se slučajem, piše Le Parisien.

Ovog petka popodne, Samuel P., profesor povijesti, pronađen je ubijen, odrubljene glave glava u blizini koledža u Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines) oko 17 sati, kazuju policijski izvori za Parisien.

Policajci BAC-a (anti-kriminalne brigade) u Conflansu su ranije primijetili osumnjičenog kako drži kuhinjski nož. Čini se da je osumnjičenik pobjegao u smjeru susjednog grada Eragny (Val-d’Oise). Nakon što je oboren, policajci su naredili napadaču da odloži oružje što je odbio i bio vrlo agresivan. Osumnjičenik je ustrijeljen i proglašen mrtvim. Napadač je, kako se navodi, alžirske nacionalnosti, rođen 1972. godine. Pozvani su pirotehničari kako bi potvrdili da nije imao eksplozivnu napravu.

Prema prvim informacijama, obezglavljena žrtva bila je profesor povijesti na koledžu Conflans-Saint-Honorine.

Antiterorističko tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog “ubojstva u vezi s terorističkim pothvatom i zločinačkim terorističkim udruženjem”. Istrage su povjerene protuterorističkoj poddirekciji (Sdat) i Glavnoj upravi za unutarnju sigurnost (DGSI).

Prema informacijama Le Parisiena, žrtva je nedavno održala lekciju svojim učenicima o slobodi izražavanja i pokazala karikature Muhammeda.

Facebook Komentari